Primăria se pregătește de organizarea Sărbătorilor Iașului

Protective medical mask and anti bacterial hand soap on a blue background

Ajuns la ediția a XXX-a, evenimentul ar trebui să fie special, însă desfășurarea evenimentelor se va face limitat și condiționat de rata incidenței cumulative a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori pe Municipiul Iași și de prevederile hotărârii emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași aferente perioadei de desfășurare a acestora. Toți participanții la manifestări vor avea obligația de a asigura desfășurarea evenimentelor în condiții de maximă siguranță, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, conform legislației în vigoare.

Conform unei hotărâri votate în ședința Consiliului Local de ieri, bugetul alocat este de 900.000 de lei. În urma dezbaterilor în plen, programul propus inițial a fost redus în sensul eliminării manifestărilor de masă, nepotrivite și periculoase în contextul pandemiei.

Astfel, municipalitatea va susține evenimentele religioase motivate de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva (Sfințirea Bisericii „Sfânta Mahrama și Sfinții Martiri Brâncoveni”, Ghidul pentru pelerini, materiale dezinfectante și de protecție etc.), Concertul de muzică psaltică „Byzantion cântă pelerinilor”, Conferința „Afganistan 2 decenii de prezență NATO” și Festivalul folcloric „Trandafir de la Moldova” (inițiat de Consiliul Județean).

Ceaiul Pelerinilor și Masa Pelerinilor vor fi organizate în condiții speciale, în sensul acordării unor pachete către pelerini.

Seara Valorilor, Sărbătoarea Vinului, Parcul de distracții și proiectele sportive „Sport în Sărbătoare” nu vor mai fi organizate.

Concertul de final nu va mai avea loc, în schimb va fi organizat un foc de artificii.