Primaria pune la punct bulevardul Tudor Vladimirescu

foto_Tudor_Vladimirescu

In sedinta de maine a Consiliului Local va intra in discutie si proiectul “Reorganizarii circulatiei pe bulevardul Tudor Vladimirescu”. Primaria intentioneaza sa schimbe aspectul zonei de la intesrsectia cu Bucsinescu pana la intersectia cu Calea Chisinaului, pe o distant de aproape 2,5 km. Primaria si-a propus sa reabiliteze infrastructura de tramvai din Municipiul Iasi. Cel mai important proiect vizeaza zona bulevardului Tudor Vladimirescu.

“Acest tronson pe care il stie toata lumea si care vizeaza printre altele ridicarea la cota liniei stiti ca era sub cota drumului national, reparatia si infiintarea de peroane noi, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu. Reabilitarea liniei si introducerea de tramvaie noi. Doar pentru acest tronson vom lua 5 tramvaie noi. Valoarea proiectului nu este mica. Introducerea de tramvaie noi are o importanta deosbita, valoarea contractului este de 113 milioane de lei inclusive TVA”, a declarat Mihai Chirica, primar Municipiul Iasi.

Alta zona ce va intra in reabilitare este segmentul ce leaga Cinci Drumuri – Strada Padurii – Strada Nicorita, pe o lungime de 1,3 kilometri. Si zona Tutora va intra in reabilitare pe o lungime de 914 metri. In acea zona vor fi refacute si trotouarele, spatiile verzi si vor fi delimitate pistele pentru biciclisti.

Bulevardul Virgil Săhleanu – Intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora este un alt tronson important ce va intra in reparatii. Vor fi rehabilitate 6 peroane, linia de tramvai dar vor fi si introduce tramvaie noi.