Primăria Oradea: Timpul de așteptare pentru programarea unei înmormântări, o săptămână

cimitir inmormantari (1)

foto: oradea

Primăria Oradea informează că timpul de așteptarea pentru programarea unei înmormântări este de aproximativ 7 zile din cauza numărului mare de decese cauzat de Sars-CoV-2.

„În momentul de față, la Cimitirul Municipal Rulikowski, timpul de așteptare pentru programarea unei înmormântări este de aproximativ o săptămână, deşi a fost suplimentat personalul angajat pentru săpatul gropilor, în condițiile în care numărul înmormântărilor programate este de 10 sau chiar 11 pe zi.”, declara oficialii Administrației Domeniului Public SA Oradea.

La Capela Municipală pot fi depuși doar morții pentru care s-a făcut programarea înmormântării. Pentru că timpul de așteptare pentru înhumări a crescut, conducerea Ciminitrul Rulikowski a decis să plafoneze taxă de depozitare la camera frig, care era de 100 lei pe zi, la maximum 300 de lei, indiferent de perioada de timp.

„Prin urmare, toți cei care au achitat mai mult de 300 de lei în această perioadă, sunt așteptați să depună o cerere pentru restituirea banilor, la sediul Administrației Domeniului Public SA, din Oradea, str. Gheorghe Dima nr. 5, Biroul Secretariat, de luni până vineri, între orele 8-16.”, precizează Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

Pentru a reduce cât mai mult timpul de așteptare, începând de săptămâna viitoare, vor fi atribuite locuri la deces și în parcele noi, unde gropile vor putea fi săpate și prin intermediul utilajelor. Având în vedere situația actuală dificilă, în această perioadă nu se atribuie locuri de veci anticipat.