Primăria Miroslava, partener in proiectul HAI

miroslava

Pentru a imbunatati comunicarea dintre cetateni si institutiile publice, presedintele unei organizatii din Iasi a implementat un proiect numit Harta Administratiei Incluzive. Fiind un proiect pilot, primăria Miroslava va fi prima care va implementa o relatie transparenta si simplificata intre cetateni, ONG-uri si administratiile publice.

Primaria comunei Miroslava va testa in urmatoarele 6 luni un nou concept pentru a imbunatati competentele de comunicare si relationare a cetatenilor cu administratiile publice.

Marius Pârciu – purt. cuv. primaria Miroslava

„Primăria Comunei Miroslava este partener în acest frumos proiect. Domnul primar Dan Niță a acceptat din prima invitația de a colabora, de a fi partener in cadrul acestui proiect pentru realizarea acesti harti administrative. Sperăm ca la finalul celor 14 luni, dupa finalizarea proiectului, intr-adevăr relatia dintre ONG-uri, cetățeni și oamenii din administrație să fie simplificată și mult mai transparentă.”

Acest proiect este unul pilot, urmand a fi extins la nivel national daca va avea succes.

Raluca Filip – organizator proiect

„Astazi lansăm oficial proiectul HAI, „Harta Administrației Incluzive”. Este un proiect finanțat de Programul Operațional Capacitate Administrativă și avem alături de noi pe partenerii pentru dezvoltare locală comuna Aroneanu și comuna Miroslava. Este în principal pentru instruirea ONG-urilor și a societatii civile cu privire la administratia publica din Romania, tocmai pentru a putea imbunatatii, crea instrumente de modernnizarea a adiminstratiei publice locale, in principal. Și daca nu cunosti ceva sufiecient de bine, nu poti sa schimbi. Pe acest principiu am gandit si am aplicat acest proiect.”

In proiect este implicata, pe langa primaria Comunei Miroslava si primaria comunei Aroneanu si Institutia Prefectului.