Primăria Miroslava caută soluții pentru îmbunătățirea traficului

WhatsApp Image 2022-07-11 at 10.10.49

Primăria caută soluții pentru îmbunătățirea traficului. În acest sens a inițiat un proiect de supralăgire a bretelei de legătură între șoseaua de centură DN28D și drumul comunal DC28. Până în prezent au fost realizate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, urmând ca indicatorii tehnico-economici să fie supuși aprobării în ședința Consiliului Local din această lună. Valoarea estimată a proiectului este de 4.458.486,25 lei (cu TVA), iar durata de realizare de 24 de luni.

„Este un proiect necesar, ținând cont și de explozia demografică din ultimii ani. Astfel, numai în Valea Adâncă, cel mai populat sat din comună, există aproximativ cinci mii de gospodării. În plus, dacă în 2014 satul avea 38 de străzi, în prezent numărul acestora s-a triplat. Odată cu creșterea demografică a fost și o majorare a numărului de autovehicule, fapt care a condus la crearea de ambuteiaje pe multe dintre arterele rutiere din comună. Prin realizarea acestui proiect va fi îmbunătățit traficul în special din zonele Miroslava, Valea Adâncă și Balciu”, susțin reprezentanții primăriei.

Pentru realizarea acestui proiect este necesară cedarea de către statul român a trei loturi în suprafață totală de 6.465 metri pătrați, aflate în prezent în administrarea Universitătii de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.