Primăria Miroslava asigură transport elevilor din comuna

Primaria Miroslava va asigura si in acest an transportul elevilor catre unitatile scolare de pe teritoriul comunei. De altfel una dintre prioritatile administratiei locale este asigurararea unui invatamant de calitate pentru copiii din comuna. In ultimii ani s-a investit masiv in unitati noi, dotarea laboratoarelor si dezvoltarea infrastructurii scolare.

In acest an scolar, elevii din comuna vor fi transportati la unitatile de invatamant cu 5 microbuze.

Dan Niță, Primar comuna Miroslava

O parte dintre copiii care sunt in invatamantul gimnazial sa fie transportati cu autobuzele din transportul public local. Pentru gradinite nu este nevoie pentru ca fiecare copil trebuie sa stea in localitatea in care locuieste iar pentru copiii din invatamantul primar ii vom transporta cu cele cinci microbuze pe care le avem noi.

De curand, Ministerul Educatiei a aprobat proiectul „Achizitia de microbuze electrice pentru elevii din Judetul Iasi”, depus de Consiliul Judetean Iași, unde vor fi achizitionate doua microbuze electrice pentru transportul elevilor.

Dan Niță, primar comuna Miroslava

Avem la ora actuala cinci autobuze sau microbuze electrice pe care trebuie sa le primim. Doua prin Consiliul Judetean, unul prin PNRR, unul prin GAL si unul pe care trebuie sa-l cumparam noi.

Nu vor fi probleme pentru transportul copiilor in anul de invatamant 2023-2024.

Edilul spune ca isi doreste ca in comuna Miroslava numarul scolilor si al elevilor sa chiar mai mult decat in orasul Pascani. Astfel, in viitor, investitiile in transportul scolar va creste si mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *