Primaria Miroslava a obtinut finantare pentru telesupravegherea zonelor aglomerate din comuna

semafor

Primăria Comunei Miroslava a obținut finanțarea și pentru cel de-al treilea proiect depus pe Componenta 10 – Fondul local din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba despre realizarea unui sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public (sisteme inteligente de management urban/local). Valoarea finanțării obținute este de 410.060,91 lei.

Proiectul propus are ca scop telesupravegherea zonelor aglomerate și integrarea cu dispeceratele și sistemele 112, Poliție și servicii de urgență. Pentru început astfel de sisteme vor fi instalate în principalele intersecții din comună, în funcție de suma care va fi aprobată urmând a fi montate și în alte zone.

Reamintim faptul că primăria a depus trei proiecte pe Componenta 10 – Fondul Local din cadrul PNRR. Acestea vizează achiziționarea de microbuze electrice pentru dotarea serviciului de transport public local în comună, digitalizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și urbanism, respectiv realizarea unui sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public. Valoarea totală a celor trei investiții propuse este de 2,7 milioane lei, maximul finanțării pe care putea să o solicite comuna noastră.