Primaria Iasi vrea sa schimbe complet infatisarea Parcului Copou

gradina-7

Intenția municipalității de a conferi o nouă înfățișare Grădinii Copou a intrat în faza aprobării documentației tehnico – economice. În ședința Consiliului Local de joi, va fi supus plenului și proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei „Elaborare Studiul de fezabilitate, Actualizare documentaţie Grădina Copou laşi”, a indicatorilor tehnico-economici și ai devizului general pentru acest obiectiv.

Potrivit documentației, valoarea totală a investiției este de 24.451.338,71 lei, inclusiv TVA, în timp ce durata prognozată pentru realizarea investiţiei este de 36 luni, dintre care durata de execuţie a lucrărilor este de 24 luni.

Scenariul ales de către specialiștii peisagiști propune păstrarea identităţii de tip „grădină scenă” inspirată după modelul baroc și care, împreună cu modelul peisagist englez, creează o imagine idilică a unui cadru natural integrat în ţesutul urban.

Proiectul tehnic prezintă revitalizarea parcului Grădina Copou, redefinirea spaţiului existent ca loc de întâlnire şi socializare, punerea în valoare a spațiilor verzi existente, reabilitarea și dezvoltarea zonelor pentru petrecerea timpului liber.

Menţinerea specificului de Grădină Publică se va realiza printr-o serie de propuneri cu rol de conservare a fondului construit existent, adaptarea acestuia la nevoile utilizatorilor cu respectarea normativelor în vigoare, dar și intervenţii minimale la fondul forestier existent prin eliminarea elementelor de arbori uscaţi și care nu prezintă siguranţă pentru vizitatori, completarea fondului plantat în funcţie de studii peisagistice și dendrologice amănunțite.