Primaria Iasi va aloca 27.000 euro pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Unirii

Desfășurate în Piața Unirii, manifestările zilei de 24 ianuarie 2024 vor începe cu o slujbă de Te Deum oficiată de ierarhi, preoţi şi diaconi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi ai Episcopiei Romano-Catolice de laşi, serviciul religios fiind urmat de alocuţiuni ale oficialităților privind semnificaţia zilei de 24 ianuarie.

Programul va continua cu depunerea de coroane, jerbe şi buchete de flori la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru loan Cuza, urmând apoi defilarea detaşamentelor militare. Punctul culminant al zilei va fi marcat de intonarea Imnului Principatelor Române, Hora Unirii, şi prinderea în hora populară a participanţilor la eveniment.

Ulterior, la Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi va avea loc o slujbă de pomenire a făuritorilor Unirii şi depunerea de coroane la mormântul domnitorului Alexandru loan Cuza. De asemenea, vor fi organizate o masă populară și un concert susținut de soliști renumiţi de muzică populară din zona Moldovei şi Basarabiei.

Evenimentele se vor încheia seara cu un spectacol de lumină, când pe traseul Piaţa Unirii – Pietonalul Ştefan cel Mare și Sfânt – Palatul Culturii va avea loc tradiţionala retragere cu torţe a militarilor din Garnizoana laşi.

Cheltuielile pentru organizarea evenimentelor vor fi în sumă de 135.000 lei, fiind acoperite din bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *