Primăria Iași primește cereri pentru ajutorul de incălzire

calorifer-caldura

Direcţia de Asistenţă Socială, a început să primească solicitări privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei. Pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei cu agent termic în sistem centralizat, solicitanții vor trebui să îndeplinească unele condiții legate de venituri.

Astfel, vor primi ajutorul respectiv familiile care înregistrează venituri de maxim 786 de lei pe membru de familie. În cazul persoanelor singure, acestea trebuie să aibă un venit de maxim 1.082 de lei pentru a putea beneficia de sprijin.

Compensaţia se acordă prin acoperirea unui procent din consumul real de agent termic, nu mai mult de consumul lunar efectiv, în funcţie de venitul mediu pe membru de familie sau persoană singură.

De asemenea, au fost stabilite procente suplimentare acordate, pe tranşe de venituri, din bugetul local, în limita maximă admisă ca venit net pe membru de familie pentru persoana singură, iar pentru familii s-a mărit plafonul de acordare până la limita de 1.000 lei / membru de familie, procentul stabilit drept compensare procentuală fiind de 15% din suma datorată pentru agentul termic consumat pentru încălzirea locuinţei.

Pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei cu gaz metan, energie electrică, lemne sau combustibili solizi, venitul maxim pe membru de familie trebuie să fie de 750 de lei. Compensaţia este o sumă fixă, în funcţie de venitul mediu pe membru de familie sau persoană singură, dar nu mai mult de consumul lunar efectiv.