Primăria Iași preia bazinul de înot olimpic din zona Grădinari

bazin

Terenul pe care începuse construirea bazinului de înot olimpic din zona Grădinari a revenit în integralitate municipalității odată cu aprobarea unei hotărâri în acest sens în ședința Consiliului Local de astăzi.

Terenul fusese cedat în decembrie 2008 Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, dar lucrările s-au oprit din cauza lipsei de resurse financiare și a retrocedării unor suprafețe de teren din zonă. La sfârșitul anului trecut, primarul Mihai Chirica a anunțat că bazinul de înot olimpic a fost introdus în lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții.

Obiectivul, în suprafață de 5.917 metri pătrați, este situat în str. Mihai Vodă Viteazul, nr. 3. Conform proiectului, piscina bazinului de înot are lungimea de 50 de metri, este prevăzută cu opt culoare având lățimea de 2,5 metri și două spații de 0,5 metri în exteriorul primului și ultimului culoar.

Mihai Chirica, primar Iași: „Un proiect care își așteaptă finalizarea de aproape 30 de ani de zile, în cele din urmă am ajuns la concluzia, împreună cu Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iași, că ar trebui să îl preluăm la municipalitate. A fost o hotărâre de consiliu astăzi prin care s-au corectat niște elemenete de identificare cadastrală, astfel încât să putem să-l transferăm prin hotărâre de Guvern, e adevărat, către municipiul Iași. În principiu nu va arăta cum a fost proiectat inițial, din mai multe considerente. Nu mai deține suprafața de teren pe care a avut-o inițial. În al doilea rând normele tehnice privind funcționarea bazinelor de înot, nu mai sunt echivalente cu cele din anii 90 și sigur și arhitectura s-a schimbat”.