Primaria Iasi face demersuri pentru supralargirea Bulevardului CA Rosetti la 4 benzi

În contextul construirii Spitalului Regional de Urgență, dar și a altor obiective precum Sala Polivalentă, Stadionul Municipal etc., Primăria Municipiului Iași face demersuri pentru supralărgirea bulevardului C. A. Rosetti de la poligonul ISU de pe DN 24 până la intersecţia Podul de Fier.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a inițiat o procedură de achiziție pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru supralărgirea DN 24 între rondul giratoriu spre Popricani și poligonul ISU.

În continuarea acestui segment, Primăria Municipiului Iași va continua extinderea benzilor de circulație de pe DN 24 (bd. C. Rosetti) de la limita traseului studiat de DRDP (poligonul ISU) până la:

• intersecţia cu str. Albineț și str. Brândușa – traseu în lungime de 2,3 kilometri

• Podul de Fier – 3,3 kilometri.

Bulevardul supralărgit va avea patru benzi de circulaţie de 3,50 metri lăţime fiecare, la care se adaugă un acostament consolidat de 1,75 metri și banda de încadrare de 0,75 metri, sensurile fiind separate fizic printr-un parapet.

În scopul realizării acestei investiții municipalitatea va achiziționa un studiu de fezabilitate, studii de teren (topo, geo, hidro, de trafic, de coexistență) expertiza tehnică, documentaţia pentru exproprieri etc.

Valoarea acestor documentații este estimată la 1.846.456 lei (în varianta de 2,3 kilometri), respectiv 2.649.263 lei (în varianta de 3,3 kilometri).

Finanţarea se va realiza din fonduri nerambursabile, în baza acordului de parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Primăria Municipiului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *