Primaria Iasi asteapta oferte pentru reabilitarea Parcului Ciurchi

Până pe 31 mai Primăria Municipiului Iași așteaptă oferte la o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare a Parcului Ciurchi. Prevederea bugetară este de 20.538.765,62 lei fără TVA, respectiv 24.441.131,08 lei cu TVA.

Firma sau asocierea de firme câștigătoare vor avea la dispoziție trei luni pentru proiectarea lucrărilor și 33 de luni pentru executarea acestora.

Suprafața totală de teren studiată este de 63.769 metri pătrați, din care spațiile verzi vor reprezenta 57.877 metri pătrați, locul de joacă – 1.060 metri pătrați, iar drumurile, trotuarele și aleile de acces – 4.130 metri pătrați.

Suprafața verde a terenului nu își va modifica dimensiunea, însă în urma restaurării va crește ca valoare în ceea ce privește calitatea vieții și aspectul estetic.

Vor fi plantați peste 120 de arbori, 1.000 de arbuști, iar suprafața cu gazon va ajunge la circa 56.000 de meri pătrați. Vor fi montate bănci, mese de șah, echipamente sportive, de joacă și fitness, coșuri de gunoi, pergole, terenuri de sport, echipamente pentru parc dedicat câinilor etc.

Proiectul prevede inclusiv integrarea în arealul parcului a unui monument dedicat victimelor Holocaustului, precum și realizarea unui sistem de iluminat ambiental și arhitectural, a unui sistem de irigare și a unui sistem pentru evacuarea apelor pluviale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *