Primăria Iași analizează un al treilea potențial amplasament pentru noul sediu al Operei / Terenul considerat ideal de municipalitate se află sub sechestru DIICOT

opera-nationala-din-iasi-sursa-foto-infoiasionline

Municipalitatea ieșeană analizează un al treilea potențial amplasament pentru construirea viitoarei clădiri a Operei Naționale Române din Iași.

Responsabilul de proiect, Andrei Apreotesei, a declarat că cele două repere luate în discuție până în prezent nu rezolvă în totalitate cerințele impuse de creditorii internaționali.

El a recunoscut că amplasamentul ideal este cel din vecinătatea Teatrului Național, însă terenul respectiv se află sub sechestru DIICOT.

„Vom analiza fiecare etapă în parte și fiecare variantă în parte. Deocamdată sunt cele două variante bine cunoscute: fostul Cinematograf Trianon, care e o variantă foarte bună, pe care eu nu o exclud și de asemenea, este terenul de la Liceul Pavelcu de lângă Teatrul Național. Nu vă ascund faptul că lucrăm la o a treia variantă, care din punctul meu de vedere cred că este și mai bună și va îndeplini absolut toate criteriile. Scopul meu este ca în aceste 5-6 luni cât a fost termenul convenit de ambele părți, să reușim să ajungem la un numitor comun, să reușim să descâlcim toate ițele”, susține Andrei Apreotesei.