Primaria Iasi aloca 6 milioane de lei sistemelor digitale pentru scoala on-line

ce7fcb95f7ce2fa11b5fbbdb9ba852d0

Primaria Iasi doreste sa cumpere noi sisteme digitale pentru invatamantul on-line iar in acest sens a fost demarata si o licitatie.

Peste 6 milioane de lei au fost alocati de municipalitate pentru cumpararea de sisteme digitale ce vor fi utilizate in centrele de educatie on line. In plan este prevazuta achizitia a peste 1200 de  echipamente, ce ar trebui sa ajunga in scoli la finalul acestei luni.

Municipalitatea a  deschis o licitatie de peste  6 milioane de lei. Aceasta vizeaza achizitia de aparatura speciala,  care sa asigure in viitorul apropiat buna desfasurare a a cursurilor la distanta.

Sebastian Buraga- purtator de cuvant Primaria Iasi

Este vorba de 1250 de sisteme pe care le vom instala in clasele din Iasi. Investitia este de peste 6,3 milioane de lei si pana pe 30 septembrie asteptam ca toate firmele de profil interesate de aceasta achizitie, sa se inscrie cu o oferta.

Un astfel de sistem permite ca profesorul sa se afle in clasa, la tabla, iar elevii sa fie conectati la curs de acasa prin intermediul aplicatiilor on line. Un astfel de sistem digital include o camera video, un microfon, un monitor/televizor si un difuzor.

Acesta poate fi adaptat la orice platforma de comunicare.

Sebastian Buraga- purtator de cuvant Primaria Iasi

Este vorba  de toate componentele care asigura posibilitatea de a transmite si de a face cursuri on line. Elevul care sta asa si urmareste pe tableta sa poata avea explicatii cat mai clare din partea profesorului, care va fi de partea cealalta a camerei, in sala de curs.

In Iasi sunt  deja 40 de astfel de centre dotate cu sisteme digitale in 36 de scoli. Acestea au fost montate in ultimele luni de pandemie.