Primăria Iași a implementat învățământul dual

foto_Mihai_Chirica

În urma celei de-a doua etape de admitere în învățământul profesional dual pentru anul școlar 2018-2019, din cele 103 locuri aprobate prin Planul de școlarizare, în unitățile de învățământ din municipiul Iași au fost ocupate 54 de locuri. Astfel, la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Iași, în colaborare cu SC Mega Edile SRL Iași, va fi înființată o clasă cuprinzând 14 elevi care vor dobândi calificarea profesională dulgher-tâmplar-parchetar, iar un elev se va specializa în meseria de fierar betonist-montator prefabricate.

Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” din Iași va pregati 12 elevi în domeniul Mecanică, calificarea profesională operator la mașini cu comandă numerică.

Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții Iași a încheiat un protocol de colaborare cu două companii pentru pregătirea a 13 elevi în domeniul Construcții, instalații și lucrări publice, cu calificarea profesională dulgher-tâmplar-parchetar.

La Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” 14 elevi se vor pregăti pentru calificarea de comerciant-vânzător.

Primaria Iasi a implementat cu succes invatamantul dual

 „Mulțumim unităților școlare și companiilor care s-au implicat în implementarea sistemului de învățământ dual la Iași, această inițiativă constituind un real sprijin pentru elevii dornici să învețe o meserie. De asemenea, acest sistem de pregătire va putea asigura companiilor respective posibilitatea de a avea angajați calificați în meserii în care piața muncii este deficitară în acest moment. Vom acorda tot sprijinul necesar dezvoltării sistemului de învățământ dual și suntem convinși că în viitor tot mai mulți agenți economici vor investi în calificarea tinerilor din unitățile de învățământ cu profil tehnic”,  a declarat primarul Mihai Chirica.