Primaria Focsani intentioneaza sa plateasca deplasarea in SUA a echipei de robotica apartinand Colegiului Național „Al.I.Cuza”

A fost initiat un proiect de hotărâre pentru alocarea sumei de 160 mii lei prin care să fie asigurată deplasarea echipei de robotică în Statele Unite ale Americii la Campionatul Mondial First Tech Challenge, care va avea loc în Houston, în perioada 14-24 aprilie 2024.

Banii vor acoperi cheltuielile echipei pe parcursul deplasării în SUA.Totodată, se vor aloca banii necesari pentru achiziția de componente mecanice, electronice dar și materiale consumabile necesare participării.

Proiectul pe care l-am inițiat este susținut de către consilierii locali Liviu Macovei și Corneliu Gheoca și va fi supus aprobării în cadrul ședinței Consiliului Local Focșani de joi, 28 martie 2024.

Echipa de robotică „AI Citizens” care se va deplasa la Campionatul Mondial din Houston este formată din elevii Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan, Tudor Deian Bernovici și profesorii îndrumători Tiberiu Oprea, Mihaela Victoria Oprea.

„Suntem mândri de performanța obținută de elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza” la competiția care a reunit cele mai puternice echipe de robotică din România și îi susținem pentru a obține cele mai bune rezultate la competiția din SUA”, a transmis primarul Focsaniului, Cristi Misaila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *