Primăria Focșani a amenajat ghișee exterioare pentru cetățenii fără certificat verde

ghiseu

Începând cu data de 26 octombrie, Primăria Municipiului Focșani pune la dispoziția persoanelor care nu dețin certificatul sanitar Covid două ghișee exterioare. Aici sunt disponibile servicii de registratură generală, depunere și ridicare documente, dar și operațiuni de plată taxe și impozite, precum și înmatriculare/radiere autoturisme.

Totodată, o urnă mobilă este plasată în exterior pentru petiții și alte solicitări, urmând ca la fiecare două-trei ore aceasta să fie dezinfectată și golită.

De asemenea se pot utiliza serviciile online puse la dispoziție de Primăria Municipiului Focșani, atât pe site-ul oficial www.focsani.info , cât și pe platforma electronică www.ghiseul.ro .  

Conform prevederilor Hotărârii de Guvern, „instituțiile publice și operatorii economici vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea accesului cetățenilor la serviciile publice oferite, în situații urgente (de exemplu: eliberare certificat de deces, certificat de naștere și altele asemenea) și persoanelor  care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, prin organizarea activității în mediul online, în spații deschise, la ghișee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiții care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.”