Primăria din Târgu Jiu afectată de cutremur. Aceasta îşi mută activitatea în spaţiile comerciale și administrative goale ale stadionului

Stadionul-Targu-Jiu-e1676389943283-640x400

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat marți că activitatea angajaţilor Primăriei oraşului va fi relocată în spaţiile stadionului din oraş, după ce clădirea Primăriei a fost afectată de cutremur.

Marcel Romanescu a declarat, marţi după amiază, că membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă au decis ca activitatea angajaţilor Primăriei Târgu Jiu să fie relocată în perioada următoare. Astfel, angajaţii Primăriei îşi vor desfăşura activitatea „în încăperile din incinta stadionului municipal, care prezintă garanţii pentru un seism de până la 8,4”.

Întrebat câte clădiri cu risc seismic există în Târgu Jiu, edilul a explicat că nu există clădiri publice clasificate astfel.

Conform lui Romanescu, de pe clădirea primăriei au căzut coşuri de evacuare, dar în interiorul clădirii „nu au apărut niciun fel de probleme”, el subliniind că urmează o verificare în privinţa imobilului.

Stadionul din Târgu Jiu a fost inaugurat în 2019 și este unul dintre cele mai moderne din țară. El a fost folosit în cea mai mare parte pentru meciurile de fotbal ale echipei Pandurii Târgu Jiu, care este acum retrogradată într-o divizie inferioară.

Din cauza eșecului echipei de fotbal, mare parte din spațiile comerciale și administrative ale stadionului sunt goale.