Primaria din Bosanci a fost amendata pentru gunoaiele de pe malul raului Suceava

gunoi

Urmare a unei petitii a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate referitoare la depozitarea deseurilor pe malul drept al raului Suceava, care face parte situl Natura 2000 reprezentanti ai celor doua institutii s-au deplasat in teren pentru verificarea aspectelor semnalate.

ANANP Serviciul Teritorial Suceava, a notificat primaria comunei Bosanci prin trei adrese privind depozitarile ilegale de deseuri mai sus mentionate.Primaria comunei Bosanci nu a dat curs adreselor inaintate. La verificarea in teren s-a constatat ca aspectele semnalate se confirma, pe teritoriul administrativ al comunei Bosanci in zona puturilor de apa forate, mai precis pe malul drept al raului Suceava s-au identificat depozitari de deseuri menajere, deseuri reciclabile, deseuri din constructii, precum si deseuri provenite din toaletarea arborilor.

S-a incheiat proces verbal de contraventie in valoare de 15.000 lei, conform Legii 211/2011, stabilindu-se masuri cu termene ferme pentru salubrizarea zonelor identificate cu depozitari ilegale de deseuri.