Primăria caută finantare pentru cele doua pasarele din Podu Ros

Dupa calculele primariei ar fi nevoie de 14 milioane de euro pentru cele doua pasarele din Podu Ros care ar trebui sa fluidizeze traficul din cea mai aglomerata zona a Iasului.

Municipalitatea cauta resurse finaciare atat la Guvern cat si din fonduri europene. Promisiuni ar fi si pentru Sala Polivalenta, insa Guvernul trebuie sa gaseasca sursa de finantare.

Cele două pasarele din Podu Ros ar urma sa preia cate o banda de circulaţie de pe cele doua Splaiuri: direcţia Podul de Piatră – bulevardul Tudor Vladimirescu pe axul Splaiului Bahlui Mal Drept si direcţia bulevardul Dimitrie Mangeron – Podul de Piatra pe axul Splaiului Bahlui Mal Stang. Pasajele nu vor avea trotuare, dar vor avea prevazute piste pentru biciclete si suprafeţe de refugiu, asigurand fluenta circulaţiei auto, cat si posibilitatea de depasire a autovehiculelor aflate în staţionare ca urmare a unei avarii.

Radu Botez – viceprimar Iasi: „Acest proiect este terminat, cautam finantare. Este clar cum vor arata aceste pasarele. Rolul lor este de a crea o axa de circulatie importanta de-a lungul Bahluiului. Noi estimam si o diminuare a blocajului din Podu Ros cu 20 %. Inca 20% speram sa obtinem in momentul in care reusim sa inversam sensurile de-a lungul Bahluiului pentru ca de atunci, acest sens giratoriu va fi degrevat de o anumita circulatie intorcandu-se invers de malul Bahluiului dinspre Tatarasi spre Podu de Piatra si in acest fel, masinile nu mai fac rondul cum se intampla actual”.

Cele doua pasaje vor avea o lungime de 551 metri (pe malul drept), respectiv de 546 metri (pe malul stang). Primaria a cautat finantare si la Guvern pentru cele doua pasarele.

„Sunt in jur de 14 milioane de euro, sume asemanatoare sunt necesare si pentru Sala Polivalenta. Avem promisiuni de la Ministerul Dezvoltarii ca in momentul in care vor fi bani ne va finanta si pentru aceasta sala. Am avansat si cu stadionul dar mult mai avansata este sala. Pasarelele sunt proiectate deci cautam doar finantare”, a completat Radu Botez.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!