Primăria Botoșani va investi peste 1,5 milioane de lei în Parcul Tineretului și Centrul Istoric

centrul vechi Botosani

Primăria Municipiului Botoșani implementează un proiect cu fonduri europene care va avea ca efect creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și reamenajarea spațiilor publice urbane pentru îmbunătățirea aspectului peisagistic în Centrul Istoric și Parcul Tineretului.

În Parcul Tineretului se vor realiza lucrări de defrișare a vegetației inadecvată, se vor realiza alei pietonale, se vor monta 17 coșuri de gunoi pentru colectare selectivă a deșeurilor, 32 bănci de lemn, pergolă și foișor tip tunel din lemn.

Proiectul mai prevede amenajare spații verzi cu gazon + plantare specii de arbori de dimensiuni mari și arbuști, realizare spațiu de joacă pentru copii, modernizare și extindere sistem de iluminat (33 stâlpi de iluminat cu LED) și amplasare camere de supraveghere video.

Tot prin același proiect, în Centrul Istoric se vor realiza alei pietonale, se vor monta noi coșuri de gunoi și bănci, se va moderniza și extindere sistem de iluminat și se vor amplasa noi camere de supraveghere video.

Valoarea totală a investiției este de 1.567.995 lei iar durata estimată de execuție este de 10 luni.