Primăria Botoșani acordă tichete pentru copiii cu probleme de vedere

ochelari copil

foto: theyenews

Începând de mâine, 10 noiembrie, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani primeşte solicitări în vederea acordării tichetelor pentru sprijinirea preșcolarilor şi elevilor care au probleme oculare, înscrişi într-o unitate de învăţământ preuniversitar.

Ajutorul se acordă minorilor care provin din familii unde venitul mediu lunar pe membru, realizat în luna anterioară celei în care s-a înregistrat cererea este de maxim 800 de lei.

Tichetul are o valoare de 500 de lei.

Distribuirea tichetelor de sprijin, precum şi dispoziţia de aprobare, se va face de către DAS Botoşani, numai pe baza prezentării actului de identitate în original şi a semnăturii de primire a reprezentantului legal.

Beneficiarul poate utiliza tichetul de sprijin în perioada de valabilitate, numai pentru achitarea costului integral/parţial al confecţionării unei perechi de ochelari de vedere (rame şi lentile).

Viceprimarul Liviu Toma a zis că mutarea orelor în mediul online, ca urmare a pandemiei, a avut impact asupra sănătății celor mici. Din cauza timpului îndelungat petrecut în fața laptopurilor/ telefoanelor/ tabletelor, vederea acetora a fost afectată.

„În calitate de viceprimar cu atribuţii de coordonator al activităţii Direcţiei de Asistenţă Socială, mulţumesc pe această cale tuturor consilierilor locali care au înţeles necesitatea aprobării Regulamentului de acordare a unor beneficii de asistenţă socială sub formă de tichete sprijin în cuantum de 500 de lei pentru remedierea problemelor oculare la preşcolarii şi elevii din municipiul Btooşani şi facilitarea accesului la educaţie şi au votat în unanimitate Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local întocmit de către aparatul de specialitate, alături de Direcţia de Asistenţă Socială”, a concluzionat Liviu Toma