Primăria anunţă începerea lucrărilor de reparaţii la şoseaua Iaşi – Bârnova

Sharing is caring!

Compania furnizoare de gaz metan urmează să finalizeze în această perioadă o investiţie care constă în înlocuirea de conducte şi branşamente pe șoseaua Iași – Bârnova și este obligată să realizeze și lucrările de refacere a infrastructurii rutiere afectate de lucrări. Cei de la DelGaz Grid SA l-a informat astăzi pe primarul Mihai Chirica că a încheiat procedura de achiziție, în valoare de circa 1 milion de lei, și că în cursul zilei de luni, 22 octombrie, va emite comanda de începere a lucrărilor de reparații.

Potrivit angajamentului DelGaz Grid SA, aceste lucrări ar urma să dureze între 15 și 30 de zile, în funcție de condițiile meteorologice. După finalizarea investiției și a lucrărilor de reparații executate de DelGaz Grid SA, Primăria Municipiului Iași va continua modernizarea șoselei Iași – Bârnova, de la intersecția cu șoseaua Bucium până la limita cu comuna Bârnova.

Vor fi făcute lucrări pe o distanță de 2.519 metri, iar valoarea acestora este de 6.193.820 lei, inclusiv TVA. Lucrările vor fi executate până la finalizarea lor în anul 2019. Modernizarea șoselei Iași – Bârnova face parte dintr-un program de lucrări care include şapte artere rutiere importante din municipiu.

Sunt modernizaţi, în total, 6,1 kilometri de carosabil: strada Smârdan (630 metri), şoseaua Bârnova (2,5 kilometri), strada Petre Vancea (607 metri), bulevardul Primăverii (602 metri), strada Moşu (382 metri) şi strada Ogorului (286 metri). Lucrările sunt executate de asocierea SC Viarom Construct SRL – SC Conest SA, iar valoarea totală a contractului este de 12.072.482,99 lei, fără TVA (14.366.254,76 lei, cu TVA).

shares