Primaria anunta ca iesenii nu vor avea grija caldurii la iarna

carbune

ANAF a publicat anuntul privind licitatia pentru cantitatea de carbune necesara functionarii CET 2 Holboca de la Iasi. Mai multe companii s-au aratat interesate de licitatie.

Primarul Mihai Chirica a anuntat ca licitatia va avea loc in luna decembrie. Saptamana viitoare vor fi lansate invitatiile de participare pentru toti furnizorii.

Mihai Chirica, primar Iași: „Din fericire, licitația pentru cărbune a fost republicată de către ANAF pe toată platforma națională care gestionează achizițiile. Este programată la începutul lunii decembrie și deja trimitem, până la sfârșitul săptămânii viitoare, invitații de participare la toți eventualii furnizori ai acestui produs către municipiul Iași. Lucrul bun este că deja s-au anunțat în intenție mai multe companii care ar putea să furnizeze acest produs și sperăm să finalizăm cât mai repede”.

Și negocierile pentru cantitățile de gaze necesare funcționării CET 1 Iași au fost finalizate. Actuala cantitate va fi suficientă pentru funcționarea centralei în următoarele șase săptămâni.

Mihai Chirica, primar Iași: „A crescut valoarea prețului estimat, că noi bănuim că nu s-a prezentat nimeni tocmai din această motivație. Evoluția prețului este destul de agresivă, la fel ca și piața care devine tot mai volatilă – se vede foarte clar – cu consecințe grave asupra multor autorități. Din fericire, Iașiul nu este în această situație. Și aș da și eu o veste bună: am finalizat negocierile pentru cantitatea de gaze necesară lunii noiembrie și o parte din luna decembrie, deci suntem prezenți în această activitate zi de zi. Deci, ieșenii trebuie să stea, în continuare, lipsiți de griji”.

Edilul a mai precizat că, tariful de furnizare al gigacaloriei în municipiul Iași este posibil să crească deoarece au crescut prețurile pentru cărbune și gaze pe piețele internaționale. Chirica a dat asigurări că, până în data de 6 decembrie, CET 1 Iași poate funcționa pe cantitățile de gaz negociate în prezent, iar dacă situația o va cere, va fi repornit și CET 2 Holboca, care funcționează pe cărbune.