Primaria analizeaza astazi daca suspenda transportul public

In ciuda reducerii programului autobuzelor si tramvaielor din Iasi cat si a avertismentelor lansate in spatiul public de a nu iesi din casa decat pana la farmacie si magazinul alimentar din apropiere, pensionarii au luat cu asalt mijloacele de transport in comun, de la primele ore ale diminetii.

Desi institutiile si-au interupt activitatea cu publicul, pensionarii se incapataneaza sa stea in propriile locuinte. Astazi, Primaria analizeaza posibilitatea de a suspenda transportul public in comun.

Aş face un apel direct către seniorii Iaşului. Vreau să înţelegeţi că izolarea directă faţă de prietenii şi vecinii voştri este obligatorie în această situaţie. Încercaţi să comunicaţi doar prin telefon, şi să nu staţi într-un contact direct. Transportul public este în special pentru cei care se duc la muncă, pentru medici şi farmacişti şi pentru cei ce ne asigură resursele de hrană, nu pentru plimbat şi vizitat prietenii noştri. În funcţie de discuţia de astăzi voi analiza dacă nu suspend în totalitate transportul public şi dacă nu voi închide toate parcurile din oraş pentru următoarele 14 zile. Spitalele ieşene vor fi depăşite dacă nu înţelegem să respectăm sfaturile autorităţilor”, a declarat Mihai Chirica.

Astazi, o telespectatoare ne-a trimis un mesaj insotit de o fotografie dintr-un mijloc de transport in comun.

„Felicitari deciziei domnului primar de a accelera viteza de transmitere a Covid 19.Trebuia inchis de tot nu redus orarul! Este absurd ce se intampla”, ne-a scris telespectatoarea.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!