Primaria acceseaza un imprumut de 10 milioane de euro pentru modernizarea Bvd. Poitiers si Soseaua Bucium

Municipalitatea intentioneaza sa acceseze un imprumut in valoare de 30 milioane de euro pentru realizarea unor investitii locale. Banii vor fi folositi pentru demararea noului stadion de la Iasi (20 milioane de euro imprumut), modernizarea Bvd. Poitiers (6 milioane de euro) si a soselei Bucium (4 milioane de euro).

Imprumutul trebuie sa obtina acordul consilierilor locali. Municipiul Iasi se incadreaza in limita maxima de indatorare de 30%, prevazuta de legislatia in vigoare.

„Problema retelei de strazi aflate intr-o stare necorespunzatoare traficului auto este foarte grava si se resimte acut la nivelul comunitatii locale. Traficul intens a dus la degradarea acesteia si la cresterea timpului de deplasare in localitate”, se mentioneaza in nota de fundamentare legata de necesitatea lucrarilor in Bvd. Poitiers, care are o lungime de 2,6 kilometri si leaga DN24 de Soseaua Nicolina.

In privinta soselei Bucium se doreste refacerea tronsonului cuprins intre intersectia cu Bvd. Poitiers si intersectia cu stradela Paun. La fel se precizeaza ca este „o necesitate din punct de vedere economic si social, zona fiind in plina dezvoltare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *