Primaria acceseaza fonduri europene pentru linia de tramvai Iasi – Dancu

dav

dav

Mai multe proiecte au fost avizate pentru a fi depuse in vederea accesarii fondurilor europene. Printre acestea se regaseste si proiectul de reabilitare a infrastructurii de tramvai Iași – Dancu, care include și reabilitarea podului Ciurchi II cat și achiziționarea a două tramvaie (104.022.632 lei, cu TVA).

Cererea de finantare va fi depusa in aceasta luna pentru a obține finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional Axa 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”. In plus, municipalitatea si-a propus sa construiasca tot cu fonduri europene, o grădinița în cartierul Dacia (7.543.500 lei, cu TVA), o grădinița în cartierul Bucium (5.464.931 lei, cu TVA) si sa modernizeze campusul școlar de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” (6.913.940 lei, cu TVA).

Comisia Tehnico-Economică a aprobat și două proiecte care vor fi realizate cu finanțare de la bugetul local. Este vorba de supralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu, pe porțiunea cuprinsă între Facultatea de Chimie și podul Tudor Vladimirescu (588.941 lei, cu TVA), și de crearea unei benzi suplimentare de circulație pe direcția Arcu – Păcurari, adiacente pasajului Octav Băncilă (1.093.471 lei, cu TVA).