Primar din județul Suceava, condamnat la 2 ani de închisoare după ce a plătit mai mulți bani pentru mobilarea căminelor culturale

Primar din județul Suceava, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. A plătit de două ori mai mulți bani pentru mobilarea căminelor culturale.

Primar din județul Suceava, condamnat la 2 ani de închisoare

Primarul comunei Vatra Moldoviței, județul Suceava, Virgil Saghin, a fost condamnat definitiv într-un dosar de abuz în serviciu, cu prejudiciu calculat de peste 100.000 de lei, anunță Monitorul de Suceava.

Primarul a fost acuzat și găsit vinovat pentru că ar fi achiziționat, prin primărie, mobilier pentru două cămine culturale, prin intermediul unei firme, fără licitație și la un preț dublu față de cel real.

Citește și: O femeie in varsta de 45 ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a santajat un medic stomatolog. I-a oferit servicii sexuale

Prin sentința Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, rămasă definitivă miercuri, 14 februarie, la Curtea de Apel Suceava, Virgil Saghin a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de încercare de 3 ani de zile.

Așadar, Saghin nu va face închisoare, dar trebuie să respecte mai multe obligații și restricții și probabil își va pierde și mandatul având în vedere că este vorba de fapte legate de serviciu.

În același dosar a mai fost condamnat un funcționar al primăriei, Lucian Chichifoi, tot pentru abuz în serviciu și tot la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pe o durată de 3 ani.

Cei doi au de prestat, printre altele, 90 de zile de muncă în folosul comunității.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *