Prima victorie a rugbistilor ieseni dupa revenirea in Liga Nationala

Politehnica Iași s-a impus într-o manieră categorică, 52-7 (19-7) in etapa a 3-a din Liga Nationala, in confruntarea din deplasare cu RC Barlad. Confruntată cu multe probleme de efectiv, gazdele nu au avut nicio șansă în fața ieșenilor care au dominat partida.

Aceștia au deschis scorul în minutul 5 prin eseul reușit de Dragoș Giucă, ca până la pauză să mai culce de trei ori balonul în terenul de țintă, 19-0. Înainte de intrarea la vestiare, gazdele au reușit ceea ce avea să fie singurul eseul al lor în această partidă, prin George Mătasă, transformat de Eduard Crăescu, 19-7.

În repriza a doua cei care au punctat au fost doar oaspeții, care au reușit încă 5 eseuri, impunându-se cu 52-7. Au marcat pentru aceștia: Marius Chiriac și Florin Curcan – câte două eseuri fiecare, Dragoș Giușcă, Florin Neagu, Ionuț Platon, Ciprian Dumitru Husdup – câte un eseu fiecare, Alexandru Vaman – 2 transformări și Sergiu Michiduță – 4 transformări.

CS POLITEHNICA IAȘI, pregătită de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, a evoluat în următoarea alcătuire: Dinu (’54 Stanciuc), Goncear (’57 Matei), Vieru-Găină (’54 Platon) – Vasilache, Fânariu (’57 Bișoc) – Baboiu, Arăriței, Giușcă (’57 Holbocianu) – Vaman (’54 Husdup), Michiduță (căpitan) – Nicuță (’47 Bălan), Curcan, Neagu (’65 Gafița), Chiriac – Matveev.

„Am jucat mai bine decât etapa trecută, creștem de la meci la meci. Mai avem însă de lucrat ca să ne legăm ca echipă și să eliminăm din greșelile personale. Etapa viitoare ne vom confrunta cu o formație puternică, dar cu încredere în jocul nostru putem câștiga dificila dispută”, a declarat antrenorul principal Cosmin Rațiu.

Sâmbăta viitoare, de la ora 11:00, Iasul va primi pe Stadionul „Tepro” vizita formației CSM Galați în etapa a IV-a a Grupei B. 

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!