Prima ţară europeană care impune lockdown pentru nevaccinaţi

lockdown

Austria este prima ţară din Europa care impune lockdown pentru persoanele nevaccinate. Pentru moment, măsura se aplică doar în două regiuni, cele mai afectate de valul 4 al pandemiei.

Alexander Schallenberg, cancelarul Austriei, a declarat vineri, 12 noiembrie, că măsura se aplică deocamdată doar în două regiuni ale ţării, dar s-ar putea extinde la nivelul întregii ţării.

Începând de luni, 15 noiembrie, locuitorii land-urilor Upper Austria şi Salzburg care nu sunt vaccinaţi vor mai putea ieşi din case doar dacă au motive foarte bine întemeiate. Printre motivele permise de autorităţi se numără mersul la muncă, la magazinele alimentare sau dacă este vorba de o urgenţă medicală.

Potrivit AP, liderii tuturor land-urilor din Austria se vor întâlni duminică în cadrul unei şedinţe extraordinare pentru a stabili dacă se va impune aplicarea lockdown-ului la nivel naţional şi cum ar putea fi aplicată această măsură. Tot vineri, Wolfgang Mueckstein, ministrul Sănătăţii din Austria, a declarat că vaccinarea obligatorie va fi impusă persoanelor care lucrează în sistemul de sănătate. Acesta nu a precizat şi când va intra în vigoare această măsură.