Prima tabără mobilă operaționalizată la Iași

IMG-20220302-WA0063

Pentru furnizarea răspunsului eficient în sprijinul autorităților și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, începând cu ora 15.30 se va operaționaliza astăzi o tabără mobilă în municipiul Iași, pe Stadionul Tineretului.

Unitatea mobilă, formată din 33 de corturi (30 de corturi 5 x 5 metri și 3 corturi 12 x 8 metri), fiind pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict.

În continuare, echipajele ISU Iași vor asigura suportul necesar autorităților locale implicate în gestionarea acestei situații, prin punerea la dispoziție a rezervei de personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor.

Asigurăm populația că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate.

Durata necesară ridicării sistemului de corturi este de aproximativ opt ore, iar spațiul necesar amplasării este de 1.800 – 2.500 mp.

Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă.

IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.