Prima Săgeată Albastră iese „la stradă” după reparația capitală

62322209

Primul automotor Săgeată Albastră (Siemens Desiro SR20D) a iesit de pe porțile Electroputere VFU Pascani, după revizia capitală de tip R9.

Electroputere VFU Pașcani a anunțat că a finalizat reparația capitală de tip R9 a automotorului Desiro cu numărul AM 2072.

Acesta este primul din cele 50 pentru care compania are semnat acord cadru cu CFR Călători SA.

Automotoarele Desiro SR20D, cunoscute ca „Săgeți Albastre”, au fost achiziționate de SNTFC CFR Călători SA în perioada 2003-2007.

„Reviziile capitale de tip R9 se realizează la 12 ani de operare sau la două milioane km parcurși și reprezintă un proiect complex, prin care se dezasamblează și se verifică, repară sau schimbă toate subansamblele automotorului, mai puțin motoarele acestuia. (…)Electroputere VFU Pascani SA are experiența reviziei de tip R8 efectuată cu succes la toate cele 57 automotoare contractate cu CFR Călători și depune toate diligențele și eforturile pentru a duce la bun sfârșit noul proiect asumat, în condițiile în care licitația a fost inițiată la finalul anului 2021 iar prețul materialelor și subansamblelor a crescut cu până la 40-50%”, anunță Electroputere VFU Pascani, într-o postare pe Facebook.