Prima reacție din partea marocanului suspect de crima din Moara de Vant

WhatsApp-Image-2021-12-14-at-15.25.08-ink-1-576x1024

Raluca Andrei, avocatul suspectului crimei de la Roua din Moara de Vant, a avut o primă reacţie privind acuzaţiile care i se aduc clientului său.

Aceasta confirmă că Ahmed Sami El Bourkadi a fost acasă la cuplul ucis, dar neagă că el a fost autorul crimei.

A fost la victimă acasă, a văzut nişte prieteni care ar fi urcat la etaj. Nu au asistat la conversaţie. A spus că în casa respectivului ar mai fi fost două persoane, din ce am înţeles, victima l-a invitat să rămână peste noapte dar clientul meu trebuia să se întoarcă acasă unde era aşteptat de logodnica sa. Nu a rămas peste noapte. Într-adevăr, şi-a uitat acolo un hanorac. Ulterior, după câteva ore, l-a contactat telefonic dar nu i-a mai răspuns”, a declarat avocata Raluca Andrei.

Totodată, aceasta a menționat că rana pentru care a necesitat îngirjiri medicale la Unitatea de Primiri Urgențe de la „Sf. Spirion” s-a datorat unei căzături.

Aceasta ultima declarație vine în contradicție cu spusele medicilor de la Spiridon care l-au tratat. Marocanul le-a spus cadrelor medicale că s-a tăiat intr-un geam.

„A mers cu taxiul și atunci s-a și lovit, are și fișa care este în custodia autorităților române, într-adevăr, fișa a fost găsită la perchezții, în apartamentul pe care îl folosea cu prietena lui, Iman. Daca era ceva, nu s-ar fi dus în văzul autorităților la spital, nu ar fi păstrat anumite documente incrimnatoare în locuința, a suferit un accident ca urmare a unei curse efectuate cu taxiul. A căzut, s-a lovit, s-a dus la spital, nu a avut intenție să se sustragă sau să se ascundă.”, a mai spus Raluca Andrei.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, la Zalău, că în cazul crimei de la Iaşi, în care doi tineri au fost omorâţi, se aşteaptă decizia instanţei din Italia, pentru a-l extrăda pe suspectul dublului asasinat.

„Vorbim despre o anchetă penală în curs. În urma acestei anchete, din fericire, am reuşit într-un timp foarte scurt să identificăm şi să reţinem persoana bănuită de comiterea infracţiunii de omor calificat. Acum, aşa cum ştiţi, urmează procedurile internaţionale în astfel de cazuri. În urma cooperării Poliţiei Române cu autorităţile din Italia, în funcţie de decizia instanţei, pentru că aşteptăm o decizie a instanţei din Italia, când se va stabili data predării, imediat autorităţile din România vor organiza o escortă şi-l vor aduce pe cel suspectat de această crimă în faţa organelor de anchetă din România, pentru a fi tras la răspundere”, a spus Lucian Bode.