Prima plangere penala din lume pentru crima prin imunizare a fost depusa la Inalta Curte din India. Doi miliardari celebri sunt acuzati!

gates

Reclamantul cere urmarirea penala a producatorului Astra Zeneca dupa ce un tanar de 23 ani si-a pierdut viata prin imunizare. Miliardarii Bill Gates si Adar Poonawalla, parteneri in producerea vaccinului Covishield (Astra Zeneca) din India sunt acuzati pentru implicare.

Tanarul decedat a fost imunizat cu Covishield fiind convins ca vaccinul este complet sigur. De asemenea, cerinta Cailor Ferate din India conform careia doar persoanele imunizate au voie sa calatoreasca l-au determinat pe barbat sa se vaccineze.

Recent, Comitetul AEFI din India, dedicat efectelor adverse prin imunizare a recunoscut ca decesul unui doctor de 32 ani a fost cauzat de efectele secundare ale vaccinului Covishield. Snehal Lunawat s-a vaccinat in luna ianuarie si a murit pe 1 martie din cauza trombozei sinusurilor venoase cerebrale si trombocitopeniei. Fratele ei, Shubham Lunawat, a spus că starea surorii sale se potrivește cu „cazurile foarte rare de evenimente embolice și trombotice specifice în combinație cu niveluri scăzute de trombocite (trombocitopenie) și sângerări asociate” și ar putea avea legatura cu vaccinul.

Cu toate acestea, moartea lui Snehal nu a fost raportată în mod corespunzător în cadrul sistemului de monitorizare AEFI (eveniment advers după imunizare) și, prin urmare, este posibil să nu fi fost investigată prin procedurile în vigoare, în ciuda eforturilor depuse de familie de a raporta evenimentul advers grav și, ulterior, moartea ei către diverse autorități, precum și producătorului de vaccinuri Serum Institute of India.

Reclamantul a cerut o despăgubire de zece miliarde de rupii (~134 milioane de dolari americani) și a solicitat o despăgubire provizorie de un miliard de rupii (~13,4 milioane de dolari americani).

De asemenea, reclamantul a solicitat un test cu detectorul de minciuni și un test de analiză toxicologică pentru acuzatul Bill Gates și alții.

Adar Poonawalla este directorul executiv (CEO) al Institutului Serum din India. Fondat în 1966 de tatăl său, Cyrus Poonawalla, este cel mai mare producător de vaccinuri din lume după numărul de doze produse.

Într-un caz aflat pe rolul instanței americane privind efectele secundare ale vaccinurilor anti rujeolă si rubeolă, instanța a acceptat soluționarea unei despăgubiri de 101 milioane de dolari americani (aproximativ 752 de milioane de rupii) pentru victimă.

Într-un alt caz din America, biroul de investigații penale al FDA, a recuperat aproximativ 10,2 miliarde de dolari americani de la compania farmaceutică GlaxoSmithKline pentru diverse infracțiuni, inclusiv pentru ascunderea efectelor secundare ale medicamentelor și punerea în pericol a vieții americanilor.

Foto: Economic Times