Prima licitatie pentru Spitalul Regional de Urgente va fi lansata luna aceasta

SRU

Prima licitație lucrări în cadrul proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași ar urma să fie lansată până la finalul acestui an. Unitatea spitalicească va fi construită în zona Moara de Vânt.

„Licitația pentru prima fază a lucrărilor este estimată că va fi lansată în luna decembrie 2022, iar licitația pentru faza a doua, cel mai târziu în luna august 2023. Prima fază va cuprinde devierea utilităților, lucrări pregătitoare, organizare de șantier și săpătură generală, urmând ca faza a doua să cuprindă restul lucrărilor de construcții(îmbunătățirea terenului de fundare, fundații, suprastructură, fațade, finisaje, echipamente, lucrări exterioare etc.)”, se precizează pe pagina de Facebook dedicată proiectului.

„La șase luni de la ordinul de începere a serviciilor, proiectantul a transmis către Ministerul Sănătății documente care fac parte din Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire, precum și un Proiect tehnic pentru devierea rețelelor de utilități, necesar a fi făcute pentru începerea lucrărilor. Totodată, Proiectantul este în proces de obținere a tuturor avizelor cerute prin certificatul de urbanism emis de Primăria Municipiului Iași”, mai arată reprezentanți ai proiectului.

Noul Spital Regional de Urgență Iași – COVID-19 va înlocui infrastructura învechită și fragmentată a Spitalului Clinic Județean de Urgență Iași cu o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT. Spitalul va utiliza un nou model operațional de management de spital, financiar, administrativ și clinic, focalizat pe pacient.