Prima etapă a platformei de la Aeroport, finalizată

Sharing is caring!

Prima parte a platformei de la aeroport a fost finalizata si betonata. Lucrarea cuprinde 10.000 mp necesari deschiderii hangarului Aerostar. Proiectul este in  grafic, spune managerul aeroportului  urmand ca de saptamana viitoare sa inceapa lucrarile la calea de rulare de la pista noua, catre platforma. 

Catalin Bulgariu, director Aeroport

Am finalizat prima etapa a platformei de la Aeroportul Iasi. Prima etapa prevede cei 10.000 de mp aferenti deschiderii hangarului Aerostar. Dupa cum vedeti, prima parte a platformei este betonata, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa trecem la etapele urmatoare. Dupa cum vedeti in santier se lucreaza la partea a IIa a platformei, la zidul de sprijin, urmand ca de saptamana viitoare sa inceapa lucrarile la calea de rulare pornind de la pista noua catre platforma.

Pana acum lucrarile s-au desfasurat conform graficului, urmand ca actuala platforma sa fie finalizata pana pe 15 august. 

Catalin Bulgariu, director Aeroport

Este o lucrare foarte mare suntemla acest momet in grafic. Putem spune “Misiune indeplinita” pentru ca asa cum am promis celor de la Aerostar, pana pe 15 ea este finalizata si vor putea avea acces la hangarul de mentenanta si le uram “Bun veni la Iasi”, sa inceapa activitatea pe aeroportul din Iasi. Este un moment bun pentru noi, este un moment de bucurie pentru ca a fost o munca foarte sustinuta in aceasta perioada si sunt mahnit ca astazi nu este alaturi de noi Consilul Judetean. Sper ca daca nu ne ajuta, macar sa nu ne incurce si de acum incolo.

Termenul de finalizare al intregului proiect, platforma de parcare care va lega hangarul de pista aeroportului este finalul acestui an.

Catalin Bulgariu, director Aeroport

Finalul acestui proiect este decembrie 2020. Din punctul acesta de vedere, conform graficelor de lucrari pe proiectul European suntem cu cateva procente peste nivelul de realizare, iar incepand din 15 august incepe si accesul dinspre pista spre hangar a caii de rulare.

Valoarea lucrarilor se ridica la 50 de milioane de lei, bani europeni si fonduri proprii, in proportii egale.

shares