Prima ediție a concursului „Rapsodia Mărțișorului” a avut loc duminică, la Iași

WhatsApp Image 2023-03-06 at 15.32.39

Peste 120 de copii si tineri iubitori de folclor, veniti din toate judetele Moldovei s-au inscris in cadrul Concursului National de Creatie si Interpretare „Rapsodia Martisorului”, aflat la prima editie si care a avut loc dumnica. Concursul a avut ca scop principal, stimularea potențialului artistic al poporului român prin descoperirea de noi talente in domeniul muzicii populare atat pentru sectiunea de interpretare cat si pentru dansuri.

Deschiderea oficiala a concursului a fost realizata printr-un program folcloric susținut de taraful Rapsodia Iașului, care activează pe langa Școala de muzica M&B Music Festival, sub conducerea profesorului dirijor Melu Birtaru.

Juriul a fost compus din Dan Cernat, coregraf, Doina Baciu, realizator emisiuni, Stepanida Postenicu, profesor, Andreea Raileanu, profesor vioara si Marinica Botea, profesor dirijor.

prof. dirijor Marinica Botea, presedintele juriului

Trebuie sa le oferim posibilitatea celor care s-au apropiat de cantecul si dansul popular, de a evolua pe scena si ca sa u mai spuna nimeni ca folclorul dispare sau a murit, nu, el este pe maini bune si pentru mine este o surpriza placuta numarul impresionant care s a inscrissa participle la acest festival.

Concursul a fost organizat de Scoala de Muzica M&B Music Festival, coordonat de profesor Melu Birtaru.

profesor dirijor Melu Birtaru, organizator concurs

„Nu ne-am asteptat la numarul acesta impresionant de concurenti si ne bucuram. Cu ajutorul lui Dumnezeu vrem sa fie o traditie sis a facem multe editii. Pentru editia de anul acesta sunt foarte multi la sectiunea creatie si interpretare, dar avem si dansuri.”

In cadrul evenimentului, prescolari cu varsta cuprinsa intre 4 si 6 ani de la Gradinita FEG au sustinut un moment de dansuri populare.

Concurentii s-au prezentat cu piese proprii sau melodii cunoscute ale cantaretilor de muzica populara. S-au acordat premii pentru fiecare secțiune. Premiul juriului si trofeul concursului. Toți concurenții au primit diplome de participare!

Cu acest concurs folclorul romanesc este mai bogat! Organizatorii transmit felicitari si multumiri tuturor participantilor. Partener al evenimentului a fost TeleM Iasi Regional.