Prima declarație a Alexiei, fata rănită în accidentul din Pașcani, la ieșirea din spital

alexia

Alexia, tânăra cu braţele amputate în accidentul de la Paşcani din urmă cu două săptămâni, a fost externată azi de la Spitalul Sf. Maria din Iaşi. Fericită, dar emoționată, Alexia a mărturisit că este încrezătoare pentru viitor, își dorește să ajungă artistă și este convinsă că se va însănătoși cât mai repede.

Alexia Tudose: „Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până acum și sunt sigură că și în continuare o să fie totul bine și o să-mi revin cât mai repede și cât mai bine. Doamne ajută să fiu bine, să fiu alături de cei dragi și abia aștept să-mi văd prietenii. Am emoții și știu că acasă o să fie cel mai bine.

Ce-a trecut a fost, dar acum trebuie să văd ce va fi și trebuie să am o gândire pozitivă ca să pot să trec peste astea cu bine.”

Și Eric, primul erou al Alexiei a fost astăzi alături de sora sa. Acesta s-a asigurat că venirea Alexiei acasă va fi de neuitat.

„Aseară au venit niște doamne și au făcut o arcadă cu baloane, au impodobit casa. Au facut si ceva special pentru Alexia, o inimoară tot din baloane. O să o sărbătorim pe Alexia acasă, în familie. Au venit și bunicii și vom sărbătorii tradițional, iar noul an care vine o să fie unul frumos cu o recuperare la fel de frumoasă șu ușoară pentru Alexia.” a spus Eric Tudose, fratele adolescentei.

Și tatăl Alexiei a fost prezent la externare, acesta declarând că este foarte emoționat.

„Am emoții mari pentru că nu ne-am așteptat. Chiar dacă am fost anunțați de ieri că astăzi va fi externată, chiar am emoții foarte mari. Nu am mai văzut-o pe Alexia de câteva zile dar cred că va fi bine.” a declarat tatăl Alexiei.

Medicii spun că au fost operații maraton iar cea mai complicat, prima dintre ele, a durat 20 de ore. Atunci au reușit să replanteze brațele fetei. Au urmat încă șase intervenții chirurgicale, care au durat între două și zece ore fiecare. Fata va avea nevoie de câte două ședințe de kinetoterapie pe săptămână, iar medicii sunt optimiști că își va putea folosi ambele brațe în cel mult un an. De altfel, ei au fost surprinși de evoluția fetei, în condițiile în care riscul de deces de după astfel de accidente este foarte ridicat. 

Echipa de medici de la Spitalul de Copii Sf Maria din Iași a reușit imposibilul. Au realizat singura replantare bilaterală de brațe raportată la nivelul Europei, și a doua din lume!