Primă de 300 de euro ca să nu împuște alți oameni. Măsură pentru scăderea criminalității adoptată în San Francisco

pistol

De luna viitoare, municipalitatea din San Francisco, statul american California, va oferi indivizilor considerați foarte periculoși bonusuri lunare de câte 300 de dolari, pentru a nu mai împușca pe nimeni sau pentru a nu mai ajunge în situația de a fi ei împușcați.


Participanții selecționați pentru acest program vor putea câștiga suplimentar până la încă 200 de dolari lunar, prin respectarea unor condiții, cum ar fi participarea la un interviu de angajare, supunerea la o perioadă juridică de probă sau întâlnirea regulată cu un mentor.

Programul oferă o sumă de pornire de 300 de dolari lunar fără a se monitoriza respectarea vreunei condiții. După primirea banilor, indivizii acționează ca „ambasadori ai siguranței publice”. În octombrie, programul va începe cu 10 persoane, urmând ca, până la sfârșitul anului, să se extindă cu alte 30 de indivizi de mare risc.

Programul din San Francisco este finanțat din fonduri realocate de la poliție, conform revendicărilor Black Lives Matter. Inițiativa are loc pe fondul creșterii dramatice a numărului de focuri de armă trase pe străzi. „Orașul visurilor” trece printr-un val brutal de criminalitate.

Sursa: Libertatea