Prima coronarografie la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi

Coronarografie-Monitor-Inima

Ieri s-a facut prima coronarografie in clinica de Cardiologie din Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi. Interventia a fost una reusita, iar unitatea medicala poate primi acum in urgenta pacienti cu leziuni care necesita astfel de interventii.

Diana Cimpoesu, sef UPU-SMURD Iasi 

E vorba de un pacient de 56 de ani din judetul Botosani, internat pentru o interventie in urgenta. Un pacient care avea antecedente cardiovasculare, iar acum au fost diagnosticate leziuni bicoronariene.

Pentru pacientii care vor avea nevoie de astfel de interventii in regim de urgenta, exista acum doua centre de stat in Iasi: cel de traditie, la Institutul de Boli Cardiovasculare si cel nou, de la clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Sfantul Spiridon.

Diana Cimpoesu, sef UPU-SMURD Iasi

Este un pacient tanar, pentru el este foarte importanta aceasta explorare si aceasta interventie. Spitalul este foarte multumit ca a reusit sa aiba o echipa de cardiologie interventionala si echipamente de cardiologie interventionala si sa lucreze.

Medicii au transmis ca intre 5 si 10 la suta dintre pacientii cu boli cardiovasculare ar putea muri daca nu ar beneficia de aceasta interventie. Cele doua aparate existente pana acum, nu faceau fata numarului tot mai mare de solicitari venite de la pacienti din intreaga regiune a Moldovei. Sumele necesare achizitionarii aparaturii au fost alocate de Guvern prin intermediul Ministerului Sanatatii.