Preturi mari la flori inainte de inceperea anului scolar

buchet-flori-scoala

Chiar si cele mai simple gesturi ii costa cativa zeci de lei pe parinti. Prima zi de scoala este asteptata atat de copii, cat si de cadrele didactice care sunt recompensate de catre elevi cu cate o floare. Daca anii trecuti, buchetele de flori erau o atentie accesibila, pe fondul scumpirilor din ultimele luni, preturile au explodat. Astfel, florariile din Iasi se asteapta la o scadere a vanzarilor cu ocazia inceperii noului an scolar.

Luni incepe scoala motiv pentru care parintii au alocat deja un buget pentru flori. Buchetele si aranjamentele florale au ajuns sa aiba preturi mult mai mari fata de anul trecut. Tocmai de aceea, parintii aleg sa le ofere doamnelor educatoare sau profesoare buchete simple, cu trandafiri sau crizanteme.

Cam mult pentru bugetele noastre”, a spus o ieseanca.

Ca peste tot, mult mai scump. Orice este mai scump acum. Nu doar florile. Dar se merita pentru o mica apreciere pentru doamnele educatoare care au grija pentru cei mici”, a marturisit o mamica.

Pe de alta parte, florarii spun ca au fost nevoiti sa creasca preturile in ultimele luni pentru ca utilitatile sunt mai mari.

Asistam la o scumpire a florilor pe fondul cresterii preturilor la utilitati. Producatoriii au marit si ei preturile la flori. Astfel, au crescut si preturile la flori pentru anumite ocazii. Acum incep scolile, Sfanta Marie. Avem buchete de flori 35-50 de lei. Cele mai ieftine sunt 20 de lei dar ceva mai subtire”.

Cele mai accesibile preturi sunt la florariile din cartiere, care practica preturi mai mici fata de cele centrale.