Preţul poliţelor de asigurare RCA a crescut semnificativ

rca

Pretul politelor de asigurare RCA a crescut semnificativ in ultimele zile chiar si cu cateva sute de lei. Asiguratorii auto au majorat brusc tarifele pe fondul problemelor financiare ale companiei City Insurance.

In plus, unele service-uri auto refuza reparatiile masinilor pe asigurarea de la respectiva companie de teama ca devizele nu vor fi decontate. Liderul pietei RCA din Romania nu a reusit majorarea de capital cu 150 de milioane de euro, suma necesara pentru a plati reparatiile masinilor implicate in accidente, iar Autoritatea de Supraveghere Financiara, a anuntat oficial ca aceasta companie nu se mai afla in legalitate.

In acest context, cinci companii de asigurari din piata au scumpit brusc politele RCA cu pana la 400 de lei pentru sase luni si chiar 600 de lei pentru o polita pe un an.

Pentru alte trei companii brokerii nu au trimis oferte cu preturi mai mari. Daca ASF decide sa retraga licenta, cele peste trei milioane de politie de asigurare vor fi preluate de Fondul de Garantare a Asiguratilor, insa despagubirile vin doar dupa ce instanta declara definitiv falimentul.