Pretul petrolului s-a stabilizat insa oferta globala ramane restransa

petrol

Prețul petrolului a scăzut vineri după ce OPEC+ a decis să majoreze țintele de producție cu puțin mai mult decât era planificat, deși oferta globală este restrânsă, iar cererea în creștere pe măsură ce China relaxează restricțiile COVID.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, sau OPEC+ și-au majorat producția la 648.000 de barili pe zi (bpd) în iulie și august, în loc de 432.000 bpd, așa cum s-a convenit anterior. Deși prețul țițeiului Brent era pe cale să scadă în această săptămână, prețul țițeiului american se îndreaptă spre o a șasea creștere săptămânală ca urmare a ofertei reduse din SUA, ceea ce a dus la discuții cu privire la limitarea exporturilor de combustibil sau la o taxă pe profit pentru producătorii de petrol și gaze.

Totuși, așteptările că oferta va rămâne restrânsă au limitat pierderile. OPEC+ a împărțit majorarea între membrii săi și a inclus totuși Rusia, a cărei producție este în scădere din cauza sancțiunilor și a faptului că unii cumpărători îi evită petrolul din cauza invaziei din Ucraina, ceea ce sugerează că majorarea va fi sub așteptări.

Președintele Joe Biden a recunoscut public că ar putea călători în Arabia Saudită pentru a se intalni cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman. Vizita ar avea ca scop consolidarea relațiilor dintre SUA și Arabia Saudită, deoarece Biden caută modalități de a reduce prețurile la benzină din SUA.