Pretul motorinei creste din nou iar coalitia nu a stabilit daca prelungeste schema de compensare

motorina

Pretul motorinei la pompe este in crestere iar pe 1 octombrie expira termenul schemei de compensare. Ministrul Energiei, Virgil Popescu nu estimeaza o crestere mare a pretului motorinei.

„România este importatoare de motorină. Am văzut o creștere și astăzi și ieri, de la 8 lei și 33 de bani la 8 lei și 44 de bani, deci o creștere de 11 bani. Cotația motorinei în urmă cu zece zile, din ce am verificat, am apucat să verific în această dimineață, a crescut ușor odată și cu paritatea leu-dolar, nu leu-euro, pentru că acciza se plătește la dolar și, în general, când vorbim de accize – și de asta trebuie să ne uităm la dolar, nu la euro… a crescut, e adevărat, și euro, și-a revenit, dar nu estimez o creștere foarte mare a prețului la motorină. Am mai discutat în piață și e posibil să așteptăm, să vină o nouă corecție în jos a prețului motorinei. Deci prețul petrolului este una, și ați văzut, acolo se reflectă direct în prețul benzinei, care a tot scăzut, iar cotația motorinei este influențată de cotația internațională a motorinei, nu a petrolului, pentru că suntem importatori și de motorină. Referitor la ce se va întâmpla de la 1 octombrie, cred că trebuie să mai așteptăm un pic. O să avem discuții probabil la nivelul coaliției de guvernare, în interiorul Guvernului, și vom anunța o decizie”, a spus astazi Virgil Popescu.

De la 1 octombrie, pretul motorinei ar putea sa treaca din nou de 9 lei, intrucat coalitia nu a luat inca o decizie in privinta compensarii.