Președintele PSD Iași, Maricel Popa: „O ratare cât o țară! Guvernanții nu sunt în stare să scrie PNRR-ul. Cum vor putea ei să îl pună în aplicare?”

Maricel Popa

Coaliția de dreapta a făcut, din nou, dovada incompetenței și a superficialității în modul în care guvernează România. Deși Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este un mecanism vital pentru repornirea economică a țării, guvernanții își dau cu stângul în dreptul și primesc, pentru a treia oară, bobârnace și mustrări din partea Comisiei Europene.

Observațiile venite de la Bruxelles arată că premierul Cîțu și restul găștii de politruci ar trebui să își facă de urgență valizele și să plece la Vama Veche într-un concediu permanent. Sunt 24 de pagini de critici consistente, de la infrastructură până la educație, referitoare la costuri nejustificate, supraestimări, neconcordanțe între sume, lipsă metodologii de calcul, lipsă informații sau informații neclare.

Despre PNRR se vorbește de luni de zile, nu de o săptămână sau două. Dar, se pare că Guvernul a fost, din nou, luat pe nepregătite. După ce peneliștii nu au fost capabili să întocmească un program național de guvernare, acum
coaliția de dreapta ne face de rușine la nivel european. Nu este posibil ca un training să ajungă la costuri de 100.000 euro de persoană, și tu, guvern spui că nu ai bani pentru alocațiile copiilor. Nu este posibil să aloci 2 miliarde de euro doar pentru consultanță, și tu, guvern scoți Iașul de pe harta investițiilor.

Niciun proiect major de dezvoltare sau modernizare nu vizează Iașul prin PNRR. Sunt doar 25 de km de autostradă care vor traversa la un moment dat județul. În rest, nimic pentru ieșeni. Mă uit cu invidie la fondurile pe care le accesează Clujul. Dar acolo nu există lideri administrativi plini de dosare penale și acuzații de corupție și luare de mită.

Uniți Salvăm România de USR și PNL!
În acest context, care se anunță sumbru pentru România, voi susține moțiunile de cenzură pe care PSD le va depune împotriva ministrului Ghinea, dar și a premierului Cîțu. Ajunge cu joaca de-a imaginea pe spatele și sănătatea românilor. În acest ritm nu vom reuși să accesăm fondurile alocate prin PNRR. Multe state europene deja încep să implementeze acest mecanism, în vreme ce guvernul de dreapta încă mai corectează greșelile semnalate de Comisia Europeană. Cele 4 miliarde de euro pe care țara noastră urma să le primească până la sfârșitul anului sunt acum în pericol.