Presedintele PNL Iasi face parte dintr-o delegatie de parlamentari care vor vizita Kievul

Război politic la Iași

Vicepreședinte al PNL, deputat și președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, efectuează o vizită oficială în Ucraina, începând de astăzi și până sâmbătă, 7 mai, în cadrul unei delegații parlamentare internaționale, fiind singurul reprezentant al Parlamentului României.

Alături de alți 20 de parlamentari din Europa și America de Nord și oficiali de rang înalt din organizații și instituții internaționale, deputatul Alexandru Muraru, va fectua o deplasare la Kiev și în alte localități eliberate din Ucraina. Deplasarea se face începând de astăzi, cu plecare din capitala Poloniei, Varșovia.

Din motive de securitate și de protecție, locurile, instituțiile și oficialii ucraineni care vor face parte din programul oficial, nu pot fi comunicate public în acest moment, dar pe parcursul următoarelor zile, după fiecare element al vizitei, acestea vor fi comunicate, împreună cu materiale foto și video.

“Efectuez, în aceste zile, o vizită oficială în Ucraina, alături de o delegație internațională de demnitari și oficiali de rang înalt, cu scopul de a arăta solidaritate și implicare pentru vecinii noștri greu încercați de ororile războiului și de a înțelege pe deplin consecințele acestuia. România este implicată ferm în ajutarea Ucrainei în toate planurile și cu toate resursele instituționale, logistice și financiare. Suntem conștienți că ceea ce vom vedea acolo ne va marca, pentru că mulți dintre noi am avut neșansa de a trăi în vecinătate coșmarul unui conflict de neimaginat. Din păcate, orice regulă de război a fost călcată în picioare: sute de copii și-au pierdut viața, femei violate și ucise, milioane de familii destrămate, iar numărul total al victimelor poate depăși ușor orice estimare, întrunindu-se toate elementele posibile pentru condamnarea crimelor de război”, a declarat Alexandru Muraru.

Deputatul Alexandru Muraru a condamnat ferm, în repetate rânduri, acțiunile Rusiei în Ucraina, pe care le-a catalogat ca fiind nejustificate și neprovocate. Totodată, deputatul a apreciat rezistența și curajul poporului ucrainean în fața acestui flagel.

“Poziția mea publică rămâne fermă și evidențiază crimele de război provocate de sistemul cleptocratic si oligarhic de la Kremlin. Este războiul unui regim autoritar și a unui conducător care a rămas ancorat in trecut împotriva unei țări vecine doar pentru a-și hrăni ambițiile imperiale. Din păcate, această iluzie a trecutului a provocat suferințe și atrocități inimaginabile în Bucha, Borodianka, Irpin și în altă părți ale Ucrainei. Agresiunea împotriva Ucrainei este împotriva Europei. Este agresiunea criminală împotriva unui stat independent, suveran, pașnic. Este cea mai gravă și mai barbară agresiune în Europa de la al doilea război mondial. Armata rusă nu a crezut vreodată că, odată cu invazia din Ucraina, va întâlni un popor atât de motivat pentru a-și apăra pământul, valorile și libertățile lumii civilizate, o lecție de curaj pentru noi toți.”, a adăugat președintele PNL Iași, Alexandru Muraru.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!