Presedintele Palestinei: „Nu vom accepta ca poporul nostru să fie din nou strămutat!”

Președintele Mahmoud Abbas a declarat astăzi că bombardarea de către Israel a Spitalului Baptist din orașul Gaza este o mare nenorocire și o crimă de război atroce, care nu poate fi tolerată sau lăsată să treacă fără a fi trasă la răspundere.

Președintele a adăugat, în timp ce prezida reuniunea urgentă a conducerii pe care a convocat-o la întoarcerea sa din Iordania, că guvernul de ocupație a depășit toate liniile roșii și „nu îi vom permite să scape de răspundere și de pedeapsă”.

Președintele a continuat: „În lumina acestei calamități care a avut loc în această seară și din cauza grijii pentru poporul nostru, am decis să îmi scurtez vizita și să mă întorc în patrie pentru a fi alături de poporul meu în această mare încercare și am convenit cu frații din Iordania și Egipt să anulez summitul care era programat astăzi la Amman cu președintele Biden.”

El a făcut apel „la strângerea rândurilor și la unitate, să nu schimbăm busola și să nu ne lăsăm atrași în conflicte de care vor beneficia doar dușmanii poporului palestinian”.

Președintele a subliniat că „agresiunea împotriva poporului nostru trebuie să înceteze”, făcând apel la comunitatea internațională să tragă la răspundere guvernul de ocupație și să asigure protecție internațională pentru poporul palestinian.

„Nu vom permite o nouă Nakba (catastrofă) în secolul XXI și nu vom accepta ca poporul nostru să fie din nou strămutat”, a declarat el. „Poporul nostru va rămâne neclintit în patria sa și nu va pleca, indiferent de sacrificii.”

Președintele a subliniat că „vom face tot ce este necesar pentru a opri baia de sânge din Gaza și din Cisiordania”, adăugând: „Nu vom accepta din partea nimănui nimic altceva decât oprirea acestui război, iar Consiliul de Securitate trebuie să își asume responsabilitățile și să ia inițiativa de a emite o rezoluție care să condamne această crimă și să oprească imediat agresiunea.”

El a făcut apel la poporul palestinian să fie unit, spunând: „Acesta este un moment critic și periculos. Acesta nu poate fi înfruntat decât cu unitate și fermitate în fața agresiunii israeliene.”

Președintele a salutat populația din Fâșia Gaza, subliniind că planul israelian de a-i alunga din patria lor „nu va trece și îl vom înfrunta prin toate mijloacele”.

El și-a exprimat aprecierea pentru pozițiile țărilor arabe care au respins strămutarea, subliniind că „poporul nostru nu va îngenunchea, nu se va preda și va învinge”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *