Președintele Klaus Iohannis: „Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noștri”

Klaus Iohannis a transmis, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, un mesaj pentru toți cei care „își desfășoară activitatea într-un mediu complex și periculos, expunându-se în mod constant pericolelor pentru a proteja viețile și bunurile cetățenilor”.

„Celebrăm astăzi Ziua Pompierilor din România și aducem un omagiu pompierilor care au plătit tributul suprem în nobilele lor eforturi de a salva viețile celor aflați în situații de urgență. Pompierii din România își desfășoară activitatea într-un mediu complex și periculos, expunându-se în mod constant pericolelor pentru a proteja viețile și bunurile cetățenilor. Războiul din Ucraina, condițiile meteorologice extreme și alte provocări recente, precum pandemia de COVID-19, au îngreunat capacitatea statelor membre ale Uniunii Europene de a se ajuta reciproc”, susține șeful statului

„Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noștri, iar gândurile noastre se îndreaptă astăzi și către cei răniți în acele explozii devastatoare.  Asemenea evenimente dramatice ne reamintesc cât de importantă este pregătirea noastră, a comunităților și a societății în general pentru a preveni și a gestiona eficient situațiile de criză. În același timp, solicit autorităților statului să nu aibă niciun fel de toleranță față de cei care încalcă legile țării”, a completat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *