Presedintele Iohannis este tot mai scump la vedere

In ultimul sau an de mandat, presedintele Klaus Iohannis este tot mai scump la vedere, daca ne raportam la aparitiile acestuia in spatiul public. De la mesajul video din ajunul noului an, transmis pe pagina acestuia de Facebook, seful statului nu a mai aparut cu nici o declaratie, asta desi, tara este zdruncinata de proteste si miscari de strada.

In afara de decretele pe care le semneaza, prezentate succint pe pagina Administratiei Prezidentiale, Iohannis a mai avut anul acesta o discutie telefonica cu omologul sau din Ucraina, in care i s-a cerut extinderea capacității punctelor de trecere a frontierei pentru a atinge ținta de 4 milioane de tone pentru exporturile ucrainene.

Pe 2 ianuarie, Iohannis a transmis condoleante poporului japonez pentru victimele cutremurelor iar pe 22 ianuarie il va primi pe premierul Vietnamului. In aceste conditii sunt rezonabile apelurile din spatiul public lansate de politicieni si jurnalisti fata de relaxarea cu care presedintele trateaza problemele tarii.

Recent, un deputat AUR a depus o sesizare la Secția 17 Poliție din București, semnalând disparitia presedintelui Klaus Iohannis.

De asemenea, Ion Cristoiu a mentionat ca presedintele este complet absent de pe scena politica a tarii. „Nu am pomenit un asemenea regim secretos. Unde este Klaus Iohannis? Dacă va avea loc o lovitură de stat, ea va eșua, că nu avem împotriva cui să o dăm. Nu poți da lovitură de stat împotriva golului”, a precizat jurnalistul.

Si europarlamentarul Mihai Tudose s-a referit ieri la absenta presedintelui remarcand ca acesta „ar fi trebuit să intervină” în criza grevei transportatorilor și fermierilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *